Maakt koffie je tinnitus harder?

Het antwoord op deze stelling is: niet waar.

Het is niet wetenschappelijk aangetoond dat koffie of andere voedingsmiddelen de luidheid van tinnitus beïnvloeden. Als je dit wel zo ervaart, dan hoop ik dat deze blog je meer inzicht geeft in de gevolgen van het vermijden van dingen zoals koffie  op jouw leven.

Vorige week had ik een kennismaking met iemand die merkte dat de luidheid van zijn tinnitus werd beïnvloed door de hoeveelheid water die hij dronk. Vandaag hoorde ik van iemand met tinnitusklachten dat hij uit angst voor toename van het geluid alleen nog cafeïnevrije koffie drinkt en geen chocola meer eet.

Zo zijn er nog wel honderden andere dingen te bedenken die jouw tinnitus (mogelijk) kunnen verergeren. Specifieke plekken, activiteiten, nekbewegingen, drukpunten, geuren, alcohol.. Alles zou een trigger kunnen zijn.

Zo kun je je hele leven aanpassen aan tinnitus.

 

 

Als je steeds meer dingen vermijdt, dan is tinnitus uiteindelijk jouw hele leven aan het bepalen. Je bent tinnitus dan onbedoeld steeds belangrijker aan het maken. Het gevolg is dat de angst of irritatie en negatieve gedachten alleen maar toenemen. Je bent constant bezig met het geluid. Ontspannen, concentreren en slapen wordt steeds moeilijker.

En dat wil je juist niet!

Mijn advies is dus: drink gewoon koffie als je dat lekker vindt. Stop niet met de dingen die je graag doet. Laat tinnitus je leven niet bepalen.

Wil jij graag weer je vrijheid terug en je weer kunnen ontspannen, concentreren en slapen zónder last van tinnitus? Stuur me dan een berichtje om een gratis gesprek te plannen waarin we samen de mogelijkheden bekijken.

Hartgroet,

Relevante blogberichten

Wat is tinnitus?

Wat is tinnitus precies? Bekijk ook de video ‘wat is tinnitus?’ Tinnitus is hersenactiviteit. Je hoort de signalen in je brein. Er is nog discussie

Lees verder »
Doe dinsdag 4 juni om 19:30 mee met de gratis online Tinnitus WorkshopKlik hier
+ +