We staan in het Nijmeegse weekblad De Brug!

Presence Coaching wil mensen helpen die last hebben van tinnitus (oorsuizen)

Lees hier het artikel op de website van De Brug.

NIJMEGEN – In Nederland ervaart 10 tot 20% van de bevolking een blijvende tinnitus (oorsuizen). Er zijn veel verschillende oorzaken voor het ontstaan van tinnitus zoals langdurige stressklachten of gehoorproblemen zoals gehoorverlies. De meeste mensen die tinnitus ervaren, hebben echter geen last van het geluid. Ze horen het wel, maar ervaren het niet als storend.

“De mensen die er wél last van hebben, ervaren vaak angst, spanning, slapeloosheid en concentratieproblemen. Je kunt je voorstellen wat voor gevolgen dit heeft voor de kwaliteit van leven”, aldus Gitta van Driel (GZ-psycholoog) en Rizwaan Jaggoe (tinnitus coach) van Presence Coaching.

“Vanuit de media wordt tinnitus regelmatig op een negatieve manier naar voren gebracht. Bijvoorbeeld dat het een aandoening of ziekte is en dat er niets aan te doen is. Wij willen graag positief nieuws over tinnitus verspreiden. Het is namelijk niet bij iedereen bekend dat je niet hoeft te lijden aan tinnitus. Je kunt leren wennen aan tinnitus, zodat je je niet meer stoort aan het geluid! Soms is daar een gespecialiseerde tinnitusbehandeling voor nodig”, aldus Gitta en Rizwaan.

“Dit alles begint bij een goede medische diagnostiek door de KNO-arts. Eerst moet worden uitgesloten of er een medische oorzaak is voor tinnitus en of er sprake is van gehoorverlies. Daarna kun je een tinnitusbehandeling volgen bij een audiologisch centrum of bij ons.”

“Het voordeel van onze behandeling is dat we geen wachtlijst hebben en dat wij gespecialiseerd zijn in tinnitusklachten. Daarnaast werken we niet met protocollen maar bieden we maatwerk, afgestemd op de persoonlijke behoeften van onze cliënten.”

Op de website www.presence-coach.nl kun je gratis oefeningen downloaden voor ontspanning. En een kennismakingsgesprek is gratis. Tel. 06-24752560.

 

Relevante blogberichten

Wat is tinnitus?

Wat is tinnitus precies? Bekijk ook de video ‘wat is tinnitus?’ Tinnitus is hersenactiviteit. Je hoort de signalen in je brein. Er is nog discussie

Lees verder »

Oorsuizen door verkoudheid

Kan oorsuizen ontstaan door verkoudheid? Ja, je kunt tijdelijk oorsuizen (tinnitus) ervaren als je een verkoudheid hebt opgelopen.  Ook (midden)oorontstekingen of een verstopte buis van

Lees verder »
Doe dinsdag 4 juni om 19:30 mee met de gratis online Tinnitus WorkshopKlik hier
+ +