Rizwaan Jaggoe

Hoi!

Mijn naam is Rizwaan Jaggoe. Ik ben 37 jaar oud en ik woon samen met mijn katje Maya in het mooie Nijmegen. Ik geloof dat ik op de wereld ben gezet om anderen te helpen en zo de wereld een mooiere plek te maken. Want als jij je goed voelt, dan verspreid je die positieve energie ook naar anderen.

Van fysiotherapeut naar tinnitus coach

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door ‘de mens’. Ik wilde alles weten over het menselijk lichaam en hoe je via sport en training de grenzen van het lichaam kunt verkennen en vergroten. 

Na een paar sportblessures en vele uren behandeling door fysiotherapeuten, was het voor mij duidelijk welke richting ik op wilde. Ik was 20 toen ik werd ingeloot voor de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. 

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut groeide mijn interesse in (sport)voeding en in psychologie. Mijn werk bestond voornamelijk uit coaching en gedragsverandering bij mensen met chronische pijnklachten. Ik hielp deze mensen om op een andere manier met hun klachten om te gaan. Om ze beter te kunnen helpen ben ik me gaan verdiepen in alles wat gericht is op het verminderen van ‘lijden’. En zo kwam ik in aanraking met mindfulness. 

In 2014 ging ik -na een intensieve opleiding- werken als tinnitustherapeut. Samen met collega’s heb ik een wetenschappelijk effectief bewezen tinnitusbehandeling opgezet in een audiologisch centrum. Ik zag veel raakvlakken tussen de tinnitustherapie en de de chronische pijnbehandeling. In beide behandelingen was het doel om de mentale veerkracht te vergroten. Met als gevolg dat je minder last hebt van tinnitus of pijn en weer gewoon je dagelijkse activiteiten en werk kunt doen. 

Ik ben me via opleidingen meer gaan verdiepen in mindfulness, acceptance and commitment therapy (ACT) en vooral in het thema ‘lijden’. Ik ben al die kennis ook op mezelf gaan toepassen. Ik werd me steeds meer bewust van mijn gedachten en gevoelens. Door mijn pijn uit het verleden recht in de ogen te kijken, heb ik mijn angsten overwonnen. Ik ben meer gaan denken in oplossingen, in plaats van problemen. Ik heb mijn kwetsbaarheid omarmd, waardoor ik mijn innerlijke kracht heb ontdekt. 

Alles wat ik anderen probeer te leren, doorleef ik zelf ook. Ik geloof dan ook dat je anderen het beste kan helpen om met angst en emotionele pijn om te gaan, als je dit zelf ook kunt en doet. Practice what you preach!

Mijn praktijk voor tinnitustherapie

Ik voelde steeds meer dat er binnen de muren van de revalidatie te weinig vrijheid was om mijn expertise en visie ten volle te kunnen benutten. Daarnaast vond ik het pijnlijk om te zien dat mensen met tinnitusklachten steeds tegen lange wachtlijsten in de audiologische centra aanliepen. Daarom ben ik begin 2021 gestart met mijn praktijk voor tinnitustherapie en heb ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigd. 

Inmiddels heb ik ruim 350 mensen met tinnitus geholpen om hun tinnitusklachten te verminderen en weer te kunnen genieten van hun leven. Ik heb zelf ook tinnitus en ik heb hier geen last van. Ook niet als het luid is. Je hoeft dus niet te lijden aan tinnitus, als je weet hoe jij je brein laat wennen aan het geluid. 

Daarom is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen met tinnitus te helpen om te leren wennen aan het geluid, zodat ze er geen last meer van hebben!

rizwaan_jaggoe_name
Doe dinsdag 3 september om 19:30 mee met de gratis online Tinnitus WorkshopKlik hier
+ +