Rizwaan Jaggoe

Hoi!

Mijn naam is Rizwaan Jaggoe. Ik help mensen die willen genieten van het leven, zónder last van tinnitus. Hieronder lees je meer over mij, mijn opleidingen en mijn specialisatie op het gebied van tinnitus. 

Van fysiotherapeut naar tinnitus coach

Ik startte mijn carrière als fysiotherapeut: eerst een paar jaar in particuliere praktijken en sinds 2012 in een revalidatiecentrum. Hier heb ik 9 jaar lang mensen met chronische pijnklachten geholpen.

In 2014 heb ik de opleiding tot tinnitustherapeut gevolgd. Daarna heb ik samen met collega’s de wetenschappelijk effectief bewezen stepped care tinnitusbehandeling opgezet in een audiologisch centrum. Hier ben ik nog steeds werkzaam als tinnitustherapeut.

 Begin 2021 ben ik gestart met mijn praktijk voor tinnitustherapie en eind 2021 heb ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigd. 

Ik help mensen met tinnitus om weer regie te krijgen over het geluid en over hun leven zodat ze weer de dingen kunnen doen waar ze plezier uit halen.

Inmiddels heb ik ruim 300 mensen met tinnitus geholpen om zonder last van het geluid te leven en te kunnen genieten van hun leven, mét tinnitus.

Ik heb zelf ook tinnitus en heb hier geen last van. Ook niet als het luid is. Ik weet wel uit eigen ervaring wat angst en lijden betekent. Ik vind het dus pijnlijk om te zien hoeveel mensen met tinnitus onnodig lijden aan het geluid doordat ze niet de juiste hulp krijgen.

Daarom is het mijn missie om mensen met tinnitus te helpen meer innerlijke rust, focus, slaap en levensplezier te ervaren.

Ontdekkingsreis als mindfulness trainer

In 2016 heb ik de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd. Daar startte voor mij die grote ontdekkingsreis. Ik ondervond hoe sterk mijn automatische piloot was en werd me meer bewust van mijn angsten. Ik realiseerde me dat ik me al gauw ontzettend druk maakte om de kleinste dingen. Ik was altijd bezig met het verleden of de toekomst – nauwelijks aanwezig in het nu. Deze innerlijke reis, die gepaard ging met heel veel oefenen, heeft mij zowel op persoonlijk als op professioneel vlak veel opgeleverd.

Ik heb geleerd vrede te sluiten met mezelf en met moeilijke perioden uit het verleden. Ik ben elke lastige situatie gaan zien als een kans om te groeien. Dat heeft niet alleen mijn eigen leven makkelijker en mooier gemaakt. Het helpt mij ook om anderen te helpen om hún leven rijker en waardevoller te maken.

En dat hoop ik nog lang te mogen blijven doen :).

Leren omgaan met lichamelijk en mentaal ongemak

Ik bleef opleidingen volgen om mezelf verder te ontwikkelen en het verlangen om meer te doen met mijn kennis en ervaring nam in vliegensvlugge vaart toe. Inmiddels werk ik ruim 11 jaar als therapeut en coach, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het leren omgaan met lichamelijk en mentaal ongemak. Dankzij de opleidingen die ik heb gevolgd, mijn werkervaring, mijn leergierigheid en mijn doorzettingsvermogen ben ik als persoon én als coach enorm gegroeid.

Het werd tijd voor de volgende stap! Door het opzetten van mijn praktijk ben ik voor iedereen toegankelijk die uit de greep van tinnitus wilt komen en sterker, zelfverzekerder en gelukkiger wilt zijn.  

Zodat jij de regie over jouw leven kunt nemen!

rizwaan_jaggoe_name
Gratis oefeningen voor rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +