Ervaringen

Van slecht slapen en een hulpeloos gevoel naar nauwelijks nog last

Toen ik in het begin van dit voorjaar voor het eerst last kreeg van tinnitus kwam ik gelukkig via via bij Rizwaan terecht. Ik ervaarde op dat moment heel veel last van de in mijn geval suis en het beheerste op dat moment mijn leven totaal. Ik sliep slecht of zelfs vaak helemaal niet. Ik kon nergens anders meer aan denken en voelde me behoorlijk hulpeloos. Nadat ik startte bij Rizwaan kreeg ik langzaam steeds meer rust en zakte steeds meer de paniek die ik af en toe echt wel door tinnitus voelde. Het voelde van het begin af aan vertrouwd en kreeg echt het gevoel dat hij mij zou kunnen helpen hier goed mee om te gaan. Nu een half jaartje later kan ik zeggen dat het weer hartstikke goed met me gaat. Ik ervaar nauwelijks "last" van tinnitus en ben het 't grootste gedeelte van de dag vergeten. Ik zou hulp van Rizwaan zeker aanbevelen want hij kan je echt helpen goed met je klachten om te gaan. Het is ook nog eens een fijn persoon om mee samen te werken en heeft de beste tips!

Esther van Laerhoven

Vanuit de overleefmodus naar alles weer durven doen

Vanaf april 2022 het traject bij Rizwaan gevolgd. Destijds nog flink in de overleefmodus en de tinnitus had grote invloed op mijn dagelijks leven; bij alle normale dingen die ik deed of wilde ondernemen, dacht ik na of het wel of niet zou kunnen met mijn tinnitus en wat het effect zou zijn. Stap voor stap en met veel geduld legt Rizwaan dan uit dat je zelf niets verkeerd doet en dat je alles gewoon kunt ondernemen MET tinnitus. Langzamerhand groeide dat vertrouwen bij mij en daar heeft Rizwaan bij geholpen. Inmiddels durf ik alle activiteiten weer te ondernemen zoals ik dat, voor ik tinnitus had, ook deed. Ik zing weer in het koor, ik stap ruimtes met veel lawaai binnen (bardienst in een voetbalkantine), ik geniet ook van stilte in de natuur, ik bezoek weer een concert (wel met oordoppen…..), ik hoef niet altijd geluid om me heen te hebben in huis. Natuurlijk gaat dat de ene keer beter dan de andere keer, maar de wetenschap dat het geluid er mag zijn en niet gevaarlijk is, geeft je moed om dingen te ondernemen. Waar werken me in het begin van het traject nog veel energie en concentratie kostte, gaat ook dat me inmiddels weer een stuk beter af. Het fijne bij Rizwaan vond ik zijn geduld, zijn oprechte luisteren en daardoor opmerken hoe het echt met je gaat en in welk deel van het proces je je bevindt. Als je tussen sessies door een vraag hebt, is hij altijd bereid die via mail te beantwoorden. Dat gaf mij veel steun.

Bianca Speelman

Weinig tot geen last meer van tinnitus

Een aantal maanden geleden begon ik veel last van oorsuizen te ervaren terwijl ik het al jarenlang had. Rizwaan leerde mij dat deze last het gevolg is van je (onderbewuste) oordeel over het oorsuizen. In mijn geval veranderde dat oordeel van neutraal naar negatief waardoor ik dus last kreeg. Gelukkig is het ook mogelijk, om met de juiste begeleiding, dit oordeel te veranderen naar minder negatief of neutraal. Zelf ervaar ik gelukkig, wederom zeer weinig tot geen last. Rizwaan heeft mij in dit proces zeer goed begeleid en geeft, naar mijn inziens, echt om het welzijn van zijn klanten.

Jelle Knottnerus

Van ‘een hoopje ellende’ naar ‘ik kan er veel beter mee omgaan’

Ik ben An, 42 jaar en een mama van 2 puberende zonen van 14. Toen ik begin april tinnitus kreeg door een geluidstrauma stond mijn wereld op zijn kop. In het begin had ik enorm veel last van angsten. Ik werd gek van het geluid, had last van hyperventilatie aanvallen en slapen lukte me weken niet. Ik was 1 hoopje ellende. Naarstig ging ik op zoek naar een oplossing, want ik wilde persé terug een vrolijke mama worden voor mijn zonen. Dankzij Esther, een lotgenote, kwam ik bij Rizwaan terecht. Na een eerste intake gesprek voelde ik me onmiddellijk rustig en gehoord. Rizwaan heeft een rustige persoonlijkheid en een luisterend oor. Net wat ik nodig had, want ik wist dat ik niet alleen deze storm zou kunnen doorstaan. Want dat is het wel letterlijk en figuurlijk, tinnitus is een ware storm in je hoofd... Tijdens de sessies gaf Rizwaan me handvaten om met mijn tinnitus te leren omgaan. Hij leerde me dat ik tinnitus niet ben en dat het vooral mijn gedachten zijn over tinnitus en het vechten tegen tinnitus die tinnitus tot een grote storm maken. Dankzij de mindfullnessoefeningen leerde ik meer in het hier en nu te komen en los te komen van mijn tinnitus. Ik zit nog wel degelijk in de storm, maar kan er veel beter mee omgaan. Rizwaan heeft hier zeker een heel stuk toe bijgedragen, waarvoor dank Rizwaan! Warme groet, An

An de Backer

Minder angst en losgekomen van het nare geluid

Ik heb een traject bij Rizwaan gedaan in april 2022 en afgerond in juni. Ik had veel last van angsten en kon moeilijk loskomen van het nare geluid. Bij Rizwaan heb ik geleerd dat het oordeel wat ik had over het geluid maakte dat het zo moeilijk te verdragen was. Ik heb veel gehad aan zijn rustige en duidelijke manier van uitleg en wat fijn was dat ik ook tussendoor vragen mocht stellen. Dankjewel Rizwaan!

Pauline

Minder angst voor geluid en meer regie over mijn leven

Ik ben met Rizwaan in contact gekomen via Facebook forum voor mensen met Tinnitus. Door geluidstrauma heb ik hyperacusis en tinnitus opgelopen. Ik ben blij dat Rizwaan mij heeft begeleid om beter met mijn tinnitus om te kunnen gaan. Ik zou het iedereen aanbevelen om het traject te doorlopen. In het begin had ik veel angst en paniekaanvallen. Door het traject heen leerde ik stukje bij beetje in het hier en nu te blijven. En letterlijk tijdens de online sessies de angst voor geluid aan te pakken. Rizwaan heeft een natuurlijke en rustige persoonlijkheid die erg bijdraagt tijdens de sessies. Rizwaan geeft je goede informatie om te begrijpen wat tinnitus is en hoe je er mee om kunt gaan en zo je leven weer kan regisseren. Ik wil je bedanken Rizwaan!

Peter Klotz

Uit de paniekmodus en een stuk minder last van tinnitus

Erg veel baat gehad bij de hulp van Rizwaan. Hij heeft me letterlijk uit de paniekmodus geholpen en ervoor gezorgd dat ik met de juiste tools, mezelf weer beetje bij beetje de oude ging voelen. Ik ervaar inmiddels een stuk minder ‘last’ van tinnitus omdat ik geleerd heb om er beter mee om te gaan. Présence, Rizwaan is dus echt een aanrader voor mensen die last ervaren van tinnitus, het wordt gegarandeerd beter!

Simone Nastaly

Ik kijk neutraler tegen het geluid aan, slaap beter en hoor de tinnitus minder

Begin januari 2022 ben ik gestart bij Rizwaan met het traject om de baas te worden over mijn tinnitus. 1,5 jaar geleden is mijn tinnitus begonnen en mijn voornaamste klachten door de tinnitus waren stress, angst voor het geluid en slecht slapen. In 2 maanden tijd zijn deze klachten al flink afgenomen. Het geluid is er nog steeds, maar ik ga er anders mee om. Ik ren er niet meer voor weg, maar laat het geluid er zijn als het er is en kijk nu al een stuk neutraler tegen het geluid aan waardoor ik de tinnitus ook minder hoor. Mijn slaap is in deze korte tijd ook al een stuk verbeterd. Ik word later wakker en als ik wakker word val ik meestal snel weer in slaap. Het traject heb ik al zeer fijn ervaren. Het online werken was prima. De oefeningen zijn ook zeer goed te doen. De blootstellingsoefening gebruik ik nog dagelijks. Rizwaan is zeer kundig op het gebied van tinnitus en mindfulness. Hij legt alle zaken met betrekking tot tinnitus zeer duidelijk uit. Hij is een rustig en vriendelijk persoon waar ik me heel snel vertrouwd bij voelde. Als je met tinnitus problemen zit dan kan ik je het aanraden om een traject te volgen bij Rizwaan om zo je tinnituslast te verminderen of te laten verdwijnen.

Arjan Korstanje

Leven met Tinnitus maar zonder last

Rizwaan neemt je bij de hand en biedt vrijwel vanaf les 1 al verlichting. Een heldere uitleg met goede oefeningen waarbij meteen duidelijk is dat je eigen inzet en inzicht doorslaggevend voor het succes zal zijn. Leven met Tinnitus maar zonder last. Ik ben inmiddels een heel stuk verder en verbeter nog steeds elke dag. Ik kijk uit naar de lessen en blijf oefenen.

Niels

Het vechten heeft plaats gemaakt voor voelen en accepteren

Ik heb bij Rizwaan een ACT Traject gedaan . Een open en vriendelijke persoon waarbij duidelijk wordt dat hij weet waar hij het over heeft. Fijne sessies waarbij soms 10min extra ook geen probleem waren. Hiermee het gevoel gekregen dat we samen echt iets willen verbeteren in mijn situatie. Mentale oefeningen in combinatie met een duidelijke spiegel geven je meer handvatten om je verleden beter los te laten en in het "hier en nu" dingen beter te accepteren zoals ze zijn. Het vechten heeft meer plaats gemaakt voor het voelen zoals het is.

Carlo van Nistelrooij

Geen last meer van tinnitus

Rizwaan heeft mij enorm geholpen met mijn tinnitus probleem. Hij is altijd snel bereikbaar. Als ik echt veel last had , liet ik een Voicemail bericht op whatsapp achter en dan reageert hij heel snel, en dat helpt. Zijn uitleg en meditaties zijn super, ook fijn dat het online is en ik kon gelijk bij Rizwaan terecht, geen wachtlijst. Let wel op, je moet echt doen wat hij zegt anders werkt het niet en geduld hebben. Luister goed naar de meditaties en ga niet veder op zoek naar Tinnitus informatie. Zorg dat je echt heel veel rust en ontspanning neemt, dat werkt het beste!!! Groet Gijs

Gijs Starre

Passie voor het vak

Onbekend is onbemind zegt men, maar wat een fijne lessen heb ik mogen ervaren van iemand die totaal niets aan je opdringt maar die je op zo’n fijne rustige manier laat kennis maken met wat je kunt bereiken met Mindfulness!! Geen zweverig gedoe, duidelijke uitleg, een fijne stem om naar te luisteren, humor en vooral passie voor het vak, is waar Rizwaan voor staat. Het feit dat het bij mij zorgde voor de ommekeer en weer bijna fulltime aan het werk ben, zegt voor mij genoeg!

Jeanine

Chronisch pijnsyndroom

Ik heb Rizwaan ontmoet in het gerenommeerde revalidatiecentrum Blixembosch waar ik mede door hem behandeld ben voor een chronisch pijnsyndroom. Tijdens deze behandeling waarin ik fysiek weer op de been ben geholpen door Rizwaan maakte ik kennis met een voor mij nieuwe wereld. Deze wereld waar ik als nuchtere Hollander direct mijn rug toe zou hebben gekeerd als er een zweverig sfeertje omheen zou hebben gehangen, maar dit bleek totaal niet zo te zijn. De nuchtere benadering van hoe het brein werkt en hoe je dit kan beïnvloeden heeft ervoor gezorgd dat ik de nog steeds bestaande pijn kon veranderen van bijna ondragelijk, naar geaccepteerde pijn die op de achtergrond is komen te staan. Mijn doel was eigenlijk bereikt, maar deze wijsheden en trainingen gaven me inzicht in hoe het mogelijk zou zijn om een bewuster leven te kunnen leiden. Tijdens training en oefening ging ik langzaam beseffen dat het leven in het hier en nu een bepaald bewustzijn brengt waarmee je vele onnodige bagage, bezwarende/negatieve gedachten, onnodige ergernis en zomaar veroordelen op een afstand kon zetten, en hiermee een fijner leven kan leiden niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving.

Edwin

Gratis oefeningen voor rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +