Tinnitus de Baas

Tinnitus behandeling

Sta jij op met een hard geluid of kom je er moeilijk door in slaap? Heb je moeite met je concentratie tijdens het lezen van een boek of tijdens een gesprek? Eist tinnitus al je aandacht op? Misschien heb je last van spanning, onrust, angst of andere lastige gevoelens. En zoek je steeds afleiding om maar niet met tinnitus bezig te hoeven zijn?

Ik heb goed nieuws. Er is namelijk een tinnitus behandeling die al jouw tinnitusklachten effectief vermindert. En nee, ik heb het niet over een manier om je tinnitus te genezen. Want die bestaat nog niet.

Met het Tinnitus de Baas traject leer je wennen aan het geluid. Je brein ziet tinnitus dan niet meer als een bedreiging. Het wordt een neutraal en veilig geluid. Je tinnitus wordt ‘onbelangrijk’, waardoor het niet meer opvalt. Het monitoren stopt. Je kunt je weer ontspannen en in slaap vallen. Je kunt gewoon weer werken en krijgt je focus terug.

In deze blog vertel ik meer over deze tinnitus behandeling.

Kennismakingsgesprek

We beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek brengen we je tinnitusklachten in kaart. We kijken of er een wederzijdse klik is en of ik je kan helpen. Ik geef ook uitleg over onze tinnitus behandeling. In deze behandeling word je naast mij, ook begeleid door Gitta (GZ psycholoog).

Aan het eind van het gesprek geef ik een gratis en vrijblijvend advies.

 

 

Helpt de tinnitus behandeling om mijn tinnitus zachter te maken?

Het doel van het Tinnitus de Baas traject is dat je leert wennen aan je tinnitus. We werken richting ‘acceptatie’ van het geluid. Dat betekent dus niet dat het geluid zachter wordt. Het wordt wel onbelangrijker. Dat betekent dat het minder gaat opvallen. Maar je tinnitus blijft nog aanwezig.

De voordelen van wennen aan tinnitus

 • Het geluid wordt voor je brein onbelangrijk en zal daardoor minder opvallen.
 • Je geeft het geluid geen aandacht meer en stopt met monitoren.
 • Je ervaart geen stressklachten meer zoals spanning, onrust, irritatie, angst en paniek.
 • Je hebt je focus weer terug en je kunt je weer concentreren.
 • Tinnitus stoort je niet meer bij het inslapen. Je kunt weer doorslapen en wordt weer fit wakker.
 • Je ervaart weer rust en ontspanning.
 • Je kunt weer ongestoord werken en de dingen doen waar je plezier aan beleeft.

Lees hier meer over het wennen aan tinnitus. 

Wat zijn de resultaten van deze tinnitus behandeling?

Na de tinnitus behandeling geeft 90% van de mensen  aan dat ze tevreden zijn en minder tot geen last meer hebben van tinnitus, terwijl het geluid gewoon nog aanwezig is.

Ze vallen makkelijker in slaap en letten niet meer constant op het geluid. Naar feestjes gaan of drukke gelegenheden bezoeken is geen probleem meer. Het geluid stoort ze niet meer tijdens het lezen, gesprekken en tijdens het werken. Er zijn minder tot geen negatieve gevoelens meer zoals angst en irritatie. Het piekeren en doemdenken over tinnitus stopt.

Hoe ziet de tinnitus behandeling eruit?

 • Kennismakingsgesprek met Rizwaan (gratis en vrijblijvend)
 • 6 tot 8 sessies bij Rizwaan
 • 2 tot 4 sessies bij GZ-psycholoog Gitta van Driel
 • De eerste afspraak bij Gitta is een intakegesprek
 • Een sessie duurt ongeveer een uur
 • Je kunt Rizwaan altijd telefonisch of via whatsapp bereiken als je vragen hebt.
 • We spreken in het begin één keer per week af. Als je klachten afnemen, dan plannen we meer tijd tussen de sessies.
 • Het traject duurt ongeveer 12 weken. Dit kan korter of langer duren en staat dus niet vast.
 • Informatie over tinnitus, omgaan met stress, balans creëren, grenzen bewaken en specifieke thema’s waar jij graag aan wil werken.
 • Ademhalingstraining en ontspanningstechnieken die aansluiten bij jou als persoon.
 • Dagelijks thuis oefenen.

Online (via Zoom) én op locatie in Nijmegen

We kunnen online afspreken via Zoom en ook op locatie bij mij in Nijmegen en bij Gitta in Bemmel (Nijmegen-Noord). Mocht online werken nieuw voor je zijn, geen probleem. Wij helpen je erbij.

 

 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

ACT is een vorm van cognitieve gedragstherapie die je helpt om flexibel om te leren gaan met tinnitus. ACT is een onderdeel van het Tinnitus de Baas traject. Het helpt je om je veerkracht te vergroten en je meer te laten leiden door voor jou belangrijke waarden. Je pakt de dingen weer op waar je plezier en voldoening uit haalt. En je neemt weer de regie over je eigen leven!

Vanuit ACT gaan we aan de slag met verschillende soorten oefeningen, technieken en metaforen die jou helpen om meer inzicht te krijgen in hoe je omgaat met tinnitus en stressvolle situaties. ACT maakt veel gebruik van mindfulness technieken.

We gaan samen onderzoeken welke oefeningen het beste passen bij jou als persoon. En daar ga je vervolgens dagelijks mee oefenen. Het is dus belangrijk dat je ruimte maakt om aan je herstel te kunnen werken.

 

 

Het Tinnitus de Baas traject word niet vergoed door zorgverzekeraars. Wil je graag meer weten over onze tinnitus behandeling en het tarief? Klik dan hier.

Hartgroet,

Relevante blogberichten

Wat is tinnitus?

Wat is tinnitus precies? Bekijk ook de video ‘wat is tinnitus?’ Tinnitus is hersenactiviteit. Je hoort de signalen in je brein. Er is nog discussie

Lees verder »
Doe dinsdag 7 mei om 19:30 mee met de gratis online Tinnitus WorkshopKlik hier
+ +