Tinnitus de Baas

Wat is tinnitus?

Sta jij op met een hard geluid of kom je er moeilijk door in slaap? Kun jij je moeilijk concentreren tijdens het lezen van een boek of tijdens een gesprek? Eist tinnitus al je aandacht op? Misschien heb je last van spanning, onrust, angst of andere lastige gevoelens. En zoek je steeds afleiding om maar niet met tinnitus bezig te hoeven zijn? 

Je kunt er niets aan doen dat je zo worstelt met je geluid. Je brein ziet tinnitus namelijk als een bedreiging. Daarom ben je er zoveel mee bezig. Het is een overlevingsmechanisme. Gelukkig is hier een oplossing voor. 

Resultaten

Na een behandeltraject bij mij geeft 90% van de mensen aan dat ze minder tot geen last meer hebben van tinnitus, terwijl het geluid gewoon nog aanwezig kan zijn.

Ze vallen makkelijker in slaap en letten niet meer constant op het geluid, terwijl het geluid nog wel aanwezig is. Naar feestjes gaan of drukke gelegenheden bezoeken is geen probleem. Het geluid stoort niet meer tijdens lezen, gesprekken en tijdens het werken. Er is geen angst, irritatie of andere negatieve gevoelens meer. Het piekeren en doemdenken over tinnitus gestopt. 

Waarom tinnitus de Baas?

Met het Tinnitus de Baas traject leer je wennen aan het geluid. Dit verandert het geluid zelf niet, maar wél de last (door er anders mee om te gaan. 

Wat betekent dat precies?

 • Het geluid wordt minder belangrijk en zal daardoor dus ook minder opvallen, ook als het luid is.
 • Je geeft het geluid geen aandacht meer en stopt met monitoren.
 • Minder spanning, angst, paniek, wanhoop of een depressieve stemming.
 • Meer focus zodat je je beter kunt concentreren.
 • Verbetering van je slaapkwaliteit.
 • Meer rust en ontspanning.
 • Weer gewoon kunnen werken en de dingen doen waar je plezier aan beleeft.

 

Vraag je je af of dit traject voor jou kan werken? neem dan gerust contact met me op. Dit is altijd gratis en vrijblijvend.

Recensies

“Erg veel baat gehad bij de hulp van Rizwaan. Hij heeft me letterlijk uit de paniekmodus geholpen en ervoor gezorgd dat ik met de juiste tools, mezelf weer beetje bij beetje de oude ging voelen. Ik ervaar inmiddels een stuk minder ‘last’ van tinnitus omdat ik geleerd heb om er beter mee om te gaan. Présence, Rizwaan is dus echt een aanrader voor mensen die last ervaren van tinnitus, het wordt gegarandeerd beter!”

Simone Nastaly

 

“Toen ik in het begin van dit voorjaar voor het eerst last kreeg van tinnitus kwam ik gelukkig via via bij Rizwaan terecht. Ik ervaarde op dat moment heel veel last van de in mijn geval suis en het beheerste op dat moment mijn leven totaal. Ik sliep slecht of zelfs vaak helemaal niet. Ik kon nergens anders meer aan denken en voelde me behoorlijk hulpeloos. Nadat ik startte bij Rizwaan kreeg ik langzaam steeds meer rust en zakte steeds meer de paniek die ik af en toe echt wel door tinnitus voelde. Het voelde van het begin af aan vertrouwd en kreeg echt het gevoel dat hij mij zou kunnen helpen hier goed mee om te gaan. Nu een half jaartje later kan ik zeggen dat het weer hartstikke goed met me gaat. Ik ervaar nauwelijks “last” van tinnitus en ben het ’t grootste gedeelte van de dag vergeten. Ik zou hulp van Rizwaan zeker aanbevelen want hij kan je echt helpen goed met je klachten om te gaan. Het is ook nog eens een fijn persoon om mee samen te werken en heeft de beste tips!”

Esther van Laerhoven

 

Mijn reis als tinnitustherapeut

Ik startte mijn carrière als fysiotherapeut: eerst een paar jaar in particuliere praktijken en sinds 2012 in een revalidatiecentrum. Hier heb ik 9 jaar lang mensen met chronische pijnklachten geholpen.

In 2014 heb ik de opleiding tot tinnitustherapeut gevolgd. Daarna heb ik samen met collega’s de wetenschappelijk effectief bewezen stepped care tinnitusbehandeling opgezet in een audiologisch centrum. Hier ben ik nog steeds werkzaam als tinnitustherapeut.

Begin 2021 ben ik gestart met mijn praktijk voor tinnitustherapie en heb ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigd. 

Het is mijn missie om mensen met tinnitus te helpen meer innerlijke rust, focus, slaap en levensplezier te ervaren. Inmiddels heb ik ruim 250 mensen met tinnitus geholpen om hun tinnitus de baas te worden. 

Ik heb zelf ook tinnitus en heb hier geen last van. Ook niet als het luid is. Ik weet wel uit eigen ervaring wat angst en lijden betekent. Ik vind het dus pijnlijk om te zien hoeveel mensen met tinnitus onnodig lijden aan het geluid doordat ze niet de juiste hulp krijgen.

Wanneer is Tinnitus de Baas wél geschikt voor jou

 – Als je er klaar voor bent om te leren leven met tinnitus

 – Als je bereid bent om buiten je comfortzone te stappen en ervoor open staat om in de spiegel te kijken

 – Als je toegewijd bent om aan de slag te gaan met alle tools en handvatten die je aangereikt krijgt

 – Als je weet dat je een proces in gaat wat tijd, geduld en dagelijks oefenen nodig heeft

– Als je weet dat ik je ondersteun in elke stap van jouw proces, maar dat jij zelf aan de bak gaat

Wanneer is Tinnitus de Baas niet geschikt voor jou

 – Als je op zoek bent naar een oplossing voor tinnitus

 – Als je nog op zoek bent naar de oorzaak van je tinnitus 

 – Als je niet bereid bent om uit je comfortzone te stappen  en de controle te leren loslaten

 – Als je er niet voor open staat om jouw manier van denken en doen te veranderen

 – Als je op zoek bent naar een quick fix

 – Als je geen tijd hebt om dagelijks te oefenen

Meest gestelde vragen

Hoe ziet het Tinnitus de Baas traject eruit?
Elk behandeltraject bestaat uit de volgende elementen:

 • Intakegesprek + advies (gratis en vrijblijvend)
 • 8 sessies met de mogelijkheid om te bellen of whatsappen als je vragen hebt.
 • Het traject duurt ongeveer 12 weken. Dit kan korter of langer duren en staat dus niet vast.
 • Uitleg en informatie over tinnitus, omgaan met stress, balans creëren, grenzen bewaken en specifieke thema’s waar jij graag aan wil werken.
 • Ademhalingstraining en ontspanningstechnieken die aansluiten bij jou als persoon
 • Stretchoefeningen voor de nek-/schouderspieren en kaakspieren (indien gewenst).
 • Dagelijks thuis oefenen.
 • Investering: €1200. Betaling in termijnen is mogelijk

 

Wordt dit vergoed door zorgverzekeraars?
Nee, mijn diensten worden niet vergoed.

Werk jij alleen online of kunnen we ook afspreken op locatie?
Het Tinnitus de Baas traject vindt online plaats via Zoom. Het is ook mogelijk om ‘live’ af te spreken als die behoefte er is en afhankelijk van de afstand. 

Hoeveel kost een kennismaking?
Een kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dit kan telefonisch of via Zoom en duurt ongeveer 20 minuten. 

Ziet dit traject er voor iedereen hetzelfde uit?
De behandeling bestaat uit maatwerk en is gericht op jouw specifieke hulpvraag, situatie en doelen. Dit is voor iedereen verschillend. 

Moet ik eerst naar een arts?
Om uit te sluiten of de tinnitus een lichamelijke of medische oorzaak heeft, is het belangrijk om met tinnitusklachten altijd eerst langs de huisarts te gaan en bij voorkeur een verwijzing te vragen naar de keel-neus-oorarts (KNO-arts). De KNO-arts kan onderzoeken of er een lichamelijke oorzaak is voor de tinnitus en ook of er sprake is van gehoorverlies. Het is van belang dat het onderzoek door de arts plaatsvindt vóórdat je deelneemt aan de tinnitusbehandeling.

Uiteraard ben je van harte welkom om contact met mij op te nemen bij vragen! Bel, e-mail of stuur gerust een berichtje via WhatsApp. Ik kom dan zo snel mogelijk bij je terug!