Ervaringen

Weinig tot geen last meer van tinnitus

Een aantal maanden geleden begon ik veel last van oorsuizen te ervaren terwijl ik het al jarenlang had. Rizwaan leerde mij dat deze last het gevolg is van je (onderbewuste) oordeel over het oorsuizen. In mijn geval veranderde dat oordeel van neutraal naar negatief waardoor ik dus last kreeg. Gelukkig is het ook mogelijk, om met de juiste begeleiding, dit oordeel te veranderen naar minder negatief of neutraal. Zelf ervaar ik gelukkig, wederom zeer weinig tot geen last. Rizwaan heeft mij in dit proces zeer goed begeleid en geeft, naar mijn inziens, echt om het welzijn van zijn klanten.

Jelle Knottnerus

Van ‘een hoopje ellende’ naar ‘ik kan er veel beter mee omgaan’

Ik ben An, 42 jaar en een mama van 2 puberende zonen van 14. Toen ik begin april tinnitus kreeg door een geluidstrauma stond mijn wereld op zijn kop. In het begin had ik enorm veel last van angsten. Ik werd gek van het geluid, had last van hyperventilatie aanvallen en slapen lukte me weken niet. Ik was 1 hoopje ellende. Naarstig ging ik op zoek naar een oplossing, want ik wilde persé terug een vrolijke mama worden voor mijn zonen. Dankzij Esther, een lotgenote, kwam ik bij Rizwaan terecht. Na een eerste intake gesprek voelde ik me onmiddellijk rustig en gehoord. Rizwaan heeft een rustige persoonlijkheid en een luisterend oor. Net wat ik nodig had, want ik wist dat ik niet alleen deze storm zou kunnen doorstaan. Want dat is het wel letterlijk en figuurlijk, tinnitus is een ware storm in je hoofd... Tijdens de sessies gaf Rizwaan me handvaten om met mijn tinnitus te leren omgaan. Hij leerde me dat ik tinnitus niet ben en dat het vooral mijn gedachten zijn over tinnitus en het vechten tegen tinnitus die tinnitus tot een grote storm maken. Dankzij de mindfullnessoefeningen leerde ik meer in het hier en nu te komen en los te komen van mijn tinnitus. Ik zit nog wel degelijk in de storm, maar kan er veel beter mee omgaan. Rizwaan heeft hier zeker een heel stuk toe bijgedragen, waarvoor dank Rizwaan! Warme groet, An

An de Backer

Minder angst en losgekomen van het nare geluid

Ik heb een traject bij Rizwaan gedaan in april 2022 en afgerond in juni. Ik had veel last van angsten en kon moeilijk loskomen van het nare geluid. Bij Rizwaan heb ik geleerd dat het oordeel wat ik had over het geluid maakte dat het zo moeilijk te verdragen was. Ik heb veel gehad aan zijn rustige en duidelijke manier van uitleg en wat fijn was dat ik ook tussendoor vragen mocht stellen. Dankjewel Rizwaan!

Pauline

Minder angst voor geluid en meer regie over mijn leven

Ik ben met Rizwaan in contact gekomen via Facebook forum voor mensen met Tinnitus. Door geluidstrauma heb ik hyperacusis en tinnitus opgelopen. Ik ben blij dat Rizwaan mij heeft begeleid om beter met mijn tinnitus om te kunnen gaan. Ik zou het iedereen aanbevelen om het traject te doorlopen. In het begin had ik veel angst en paniekaanvallen. Door het traject heen leerde ik stukje bij beetje in het hier en nu te blijven. En letterlijk tijdens de online sessies de angst voor geluid aan te pakken. Rizwaan heeft een natuurlijke en rustige persoonlijkheid die erg bijdraagt tijdens de sessies. Rizwaan geeft je goede informatie om te begrijpen wat tinnitus is en hoe je er mee om kunt gaan en zo je leven weer kan regisseren. Ik wil je bedanken Rizwaan!

Peter Klotz

Uit de paniekmodus en een stuk minder last van tinnitus

Erg veel baat gehad bij de hulp van Rizwaan. Hij heeft me letterlijk uit de paniekmodus geholpen en ervoor gezorgd dat ik met de juiste tools, mezelf weer beetje bij beetje de oude ging voelen. Ik ervaar inmiddels een stuk minder ‘last’ van tinnitus omdat ik geleerd heb om er beter mee om te gaan. Présence, Rizwaan is dus echt een aanrader voor mensen die last ervaren van tinnitus, het wordt gegarandeerd beter!

Simone Nastaly

Ik kijk neutraler tegen het geluid aan, slaap beter en hoor de tinnitus minder

Begin januari 2022 ben ik gestart bij Rizwaan met het traject om de baas te worden over mijn tinnitus. 1,5 jaar geleden is mijn tinnitus begonnen en mijn voornaamste klachten door de tinnitus waren stress, angst voor het geluid en slecht slapen. In 2 maanden tijd zijn deze klachten al flink afgenomen. Het geluid is er nog steeds, maar ik ga er anders mee om. Ik ren er niet meer voor weg, maar laat het geluid er zijn als het er is en kijk nu al een stuk neutraler tegen het geluid aan waardoor ik de tinnitus ook minder hoor. Mijn slaap is in deze korte tijd ook al een stuk verbeterd. Ik word later wakker en als ik wakker word val ik meestal snel weer in slaap. Het traject heb ik al zeer fijn ervaren. Het online werken was prima. De oefeningen zijn ook zeer goed te doen. De blootstellingsoefening gebruik ik nog dagelijks. Rizwaan is zeer kundig op het gebied van tinnitus en mindfulness. Hij legt alle zaken met betrekking tot tinnitus zeer duidelijk uit. Hij is een rustig en vriendelijk persoon waar ik me heel snel vertrouwd bij voelde. Als je met tinnitus problemen zit dan kan ik je het aanraden om een traject te volgen bij Rizwaan om zo je tinnituslast te verminderen of te laten verdwijnen.

Arjan Korstanje

Leven met Tinnitus maar zonder last

Rizwaan neemt je bij de hand en biedt vrijwel vanaf les 1 al verlichting. Een heldere uitleg met goede oefeningen waarbij meteen duidelijk is dat je eigen inzet en inzicht doorslaggevend voor het succes zal zijn. Leven met Tinnitus maar zonder last. Ik ben inmiddels een heel stuk verder en verbeter nog steeds elke dag. Ik kijk uit naar de lessen en blijf oefenen.

Niels

Het vechten heeft plaats gemaakt voor voelen en accepteren

Ik heb bij Rizwaan een ACT Traject gedaan . Een open en vriendelijke persoon waarbij duidelijk wordt dat hij weet waar hij het over heeft. Fijne sessies waarbij soms 10min extra ook geen probleem waren. Hiermee het gevoel gekregen dat we samen echt iets willen verbeteren in mijn situatie. Mentale oefeningen in combinatie met een duidelijke spiegel geven je meer handvatten om je verleden beter los te laten en in het "hier en nu" dingen beter te accepteren zoals ze zijn. Het vechten heeft meer plaats gemaakt voor het voelen zoals het is.

Carlo van Nistelrooij

Geen last meer van tinnitus

Rizwaan heeft mij enorm geholpen met mijn tinnitus probleem. Hij is altijd snel bereikbaar. Als ik echt veel last had , liet ik een Voicemail bericht op whatsapp achter en dan reageert hij heel snel, en dat helpt. Zijn uitleg en meditaties zijn super, ook fijn dat het online is en ik kon gelijk bij Rizwaan terecht, geen wachtlijst. Let wel op, je moet echt doen wat hij zegt anders werkt het niet en geduld hebben. Luister goed naar de meditaties en ga niet veder op zoek naar Tinnitus informatie. Zorg dat je echt heel veel rust en ontspanning neemt, dat werkt het beste!!! Groet Gijs

Gijs Starre

Meer rust

De mindfulness is mij erg goed bevallen. Ik heb er veel meer rust door gekregen en kon hierdoor beter mijn pijn en spanningen loslaten. Rizwaan is een fijne therapeut die de tijd neemt en alles rustig verteld en uitlegt.

Suzanne

Toegankelijke houding

Rizwaan heeft een aangename rustige en toegankelijke houding en stelde zich actief op in de lessen die ik heb gehad in mindfulness . Hij heeft een aangename stem om naar te luisteren en legt duidelijk uit wat er op dat moment van je verwacht word en laat mij ervaren hoe het is om in het nu te zijn en rust te mogen ervaren. Hij neemt de tijd om momenten die je hebt ervaren te bespreken en dat geeft inzicht in wat je kunt ervaren in mindfulness. Er is een bepaalde rust en bewustwording die je mag opmerken en ervaren . Je mag in het hier en nu zijn en bedenken : kan ik er nu iets mee . Nee, dan mag je het loslaten.

Anita

Praktisch en nuchtere training

Deze training is niet zweverig maar juist heel praktisch en nuchter. Rizwaan komt met goede voorbeelden, ook komt hij met persoonlijke voorbeelden. Rizwaan bedankt voor je eye opener, ik heb veel geleerd !!

Anja

Fijne lessen mindfulness

Als feedback wil ik je graag meegeven, dat ik jou mindfulness lessen als heel erg prettig heb ontvangen, je straalt veel rust uit. Je geeft niet een antwoord van ja of nee maar bent uitgebreid in de antwoorden die je geeft, je geeft verschillende voorbeelden van hoe ik de mindfulness kan toepassen. Ik wil je bedanken voor de fijne lessen mindfulness en fitnes-krachttraining.

Marianne

Passie voor het vak

Onbekend is onbemind zegt men, maar wat een fijne lessen heb ik mogen ervaren van iemand die totaal niets aan je opdringt maar die je op zo’n fijne rustige manier laat kennis maken met wat je kunt bereiken met Mindfulness!! Geen zweverig gedoe, duidelijke uitleg, een fijne stem om naar te luisteren, humor en vooral passie voor het vak, is waar Rizwaan voor staat. Het feit dat het bij mij zorgde voor de ommekeer en weer bijna fulltime aan het werk ben, zegt voor mij genoeg!

Jeanine

Chronisch pijnsyndroom

Ik heb Rizwaan ontmoet in het gerenommeerde revalidatiecentrum Blixembosch waar ik mede door hem behandeld ben voor een chronisch pijnsyndroom. Tijdens deze behandeling waarin ik fysiek weer op de been ben geholpen door Rizwaan maakte ik kennis met een voor mij nieuwe wereld. Deze wereld waar ik als nuchtere Hollander direct mijn rug toe zou hebben gekeerd als er een zweverig sfeertje omheen zou hebben gehangen, maar dit bleek totaal niet zo te zijn. De nuchtere benadering van hoe het brein werkt en hoe je dit kan beïnvloeden heeft ervoor gezorgd dat ik de nog steeds bestaande pijn kon veranderen van bijna ondragelijk, naar geaccepteerde pijn die op de achtergrond is komen te staan. Mijn doel was eigenlijk bereikt, maar deze wijsheden en trainingen gaven me inzicht in hoe het mogelijk zou zijn om een bewuster leven te kunnen leiden. Tijdens training en oefening ging ik langzaam beseffen dat het leven in het hier en nu een bepaald bewustzijn brengt waarmee je vele onnodige bagage, bezwarende/negatieve gedachten, onnodige ergernis en zomaar veroordelen op een afstand kon zetten, en hiermee een fijner leven kan leiden niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving.

Edwin

4 Gratis oefeningen voor meer rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +