Lijden overwinnen maakt je sterker

Lijden overwinnen maakt je sterker

Lijden is onlosmakelijk verbonden met het leven. Het is nooit eerlijk of rechtvaardig en het volgt geen regels of wetten.  Voor mij is lijden de manier waarop het leven onze veerkracht test.

Je kunt op verschillende manieren met lijden omgaan. Je kunt vluchten van de situatie (of van het ongemak) of je kunt vast komen te zitten in het lijden, waardoor het lijden groter wordt.

Je kunt het lijden ook zien als een les of als een uitdagende situatie. Dat is niet makkelijk, maar wel de weg naar vooruitgang en groei.

De eerste stap naar het loskomen van lijden, is het vergroten van je inzicht en bewustzijn. Er gebeurt namelijk ontzettend veel in je onderbewustzijn als je ergens mee worstelt. De kracht van bewustzijn is dat je ziet wat er gebeurt en dat je kunt kiezen.

Als je bijvoorbeeld opmerkt dat je bang bent dat je tinnitus harder wordt, dan kun je op dat moment iets doen (een techniek of oefening) om uit die angst te komen. En als je makkelijker uit angstgedachten of angstgevoelens komt, dan ben je sterker geworden.

Door het zo te bekijken helpt lijden jou om te groeien. Lijden maakt je sterker. En weet je wat hier zo mooi aan is? Die kracht zit al in jou. Je moet alleen weten hoe je die kracht manifesteert.

En daar kan ik jou bij helpen.

In de workshop ‘de 3 stappen naar meer slaap, focus en ontspanning met tinnitus’ laat ik je zien wat je kunt doen om uit het worstelen met tinnitus te komen.

Deze gratis online workshop geef ik aanstaande dinsdag 10 januari om 19:30 via Zoom. Aanmelden kan door mij een berichtje te sturen met ‘ik doe mee’.

 

Tot dinsdag!

Hartgroet,

 

 

 

Relevante blogberichten

4 Gratis oefeningen voor meer rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +