“Hoi Rizwaan, heb je tips om minder last van mijn tinnitus te krijgen?”

“Hoi Rizwaan, heb je tips om minder last van mijn tinnitus te krijgen?”

Deze vraag krijg ik regelmatig via email en social media. Het is een begrijpelijke vraag, want ik geef veel tips via mijn blogs en andere content. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je met enkele tips al bent geholpen.

De tips die ik geef zijn gericht op het verminderen van stress en op het vergroten van je kennis over tinnitus. Veel mensen zijn hier al voldoende mee geholpen. Soms is geruststelling dat tinnitus ongevaarlijk is al voldoende.

Begrijpen hoe tinnitus werkt en dat het negatieve oordeel het probleem is en niet de tinnitus zelf, kan de last soms ook al verminderen.

Naast tips en informatie kun je op mijn website ook gratis oefeningen voor rust en ontspanning downloaden. Ik hoor van meerdere mensen met tinnitusklachten dat de oefeningen ze hebben geholpen weer te kunnen ontspannen en minder last van stress ervaren.

Al deze handvatten en tools lossen echter een deel van het ‘probleem’ op. Om tinnitusklachten in zijn geheel te verminderen is professionele begeleiding nodig.

Het Tinnitus de Baas traject duurt niet voor niets 12 weken. Je zit namelijk in een proces waarin je wilt weten welke stappen je precies moet zetten om vooruit te komen.

Dit is voor iedereen verschillend.

 

 

Daarnaast is het hard werken en ik kan het niet voor jou doen. Alleen jij kunt het doen. Ik vergelijk dit vaak met krachttraining. Als jij sterker wilt worden, dan zul je zelf aan de slag moeten gaan met de oefeningen, informatie en handvatten die je krijgt.

Als je ervoor gaat (toewijding) en consistent traint, dan zul je merken dat je vanzelf vooruit gaat.

En zo werkt het ook met het verminderen van tinnitusklachten. Binnen 12 weken kun je je beter focussen, beter slapen, makkelijker ontspannen en weer doen waar je blij van wordt.

Je kunt weer genieten van je leven. Met tinnitus, maar zónder de last.

Hartgroet,

Relevante blogberichten

4 Gratis oefeningen voor meer rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +