Van overleven naar trainen

De strijd met tinnitus wordt door veel mensen ervaren als ‘overleven’.

Als je niet weet hoe je op een helpende manier met de last van tinnitus (negatieve gedachten, spanning, angst, wanhoop, slapeloosheid) kunt omgaan, dan word je gedwongen om te overleven. Want je wordt constant geconfronteerd met iets wat je als bedreigend of onveilig ervaart.

Tijdens het Tinnitus de Baas traject krijg je de tools (handvatten) én begeleiding die je helpen je last van tinnitus de baas te worden.

Dat begint bij goede uitleg. Het is van belang dat je leert hoe tinnitus werkt en wat het verschil is tussen tinnitus en tinnituslast. Daarnaast is het van belang dat je inzicht krijgt in jouw tinnitusklachten en stressreacties en dat je je gedachten en lichaamssignalen leert herkennen.

 

Een van de belangrijkste dingen waar we daarna mee aan de slag gaan is je ‘mindset’. Stel dat je altijd tegen jezelf zegt: “Mijn tinnitus is verschrikkelijk!”.

 

De beleving van het geluid is dan ook ‘verschrikkelijk’. Stel dat je het woord ‘verschrikkelijk’ verandert in ‘onprettig’.

“Mijn tinnitus is onprettig”.

Merk je een verandering in hoe je deze zin beleeft?

Nog een aantal voorbeelden:

Van: “Ik hoor het geluid 24 uur per dag!!!”

Naar: “Ik hoor het geluid vaak”

Van: “Ik kan hier niet mee leven!”

Naar: “H­­­et is niet makkelijk om met tinnitus te leven”

 

De momenten die worden beleefd als ‘overleven, zie ik als momenten waarin je kunt trainen met alle tools die ik je aanbied. Door het woord ‘trainen’ te gebruiken, benader je deze momenten constructiever en positiever. Van een training kun je namelijk sterker worden.

 

 

Het klinkt misschien paradoxaal: sterker worden van iets waar je enorm aan lijdt.  Het metafoor van ‘de lotusbloem’ past hier mooi bij. Op Instagram kun je de mini blog lezen die ik hierover heb geschreven (de lotusbloem – Lijden als bron van groei)

Door anders te leren kijken en denken en door lastige situaties anders te benaderen, zul je minder angst, stress en last van tinnitus ervaren. Je mentale veerkracht wordt groter!

Wil jij graag je mindset leren veranderen zodat je je tinnitus de baas wordt en weer kunt genieten?

Wacht niet langer en plan een gratis kennismaking via een berichtje op Insta of via de link in mijn bio.

 

Hartgroet,

Relevante blogberichten

Gratis oefeningen voor rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +