Waarom help ik mensen met tinnitus?

Mensen met tinnitusklachten hebben vaak van alles geprobeerd om van hun klachten af te komen.

Ze hebben artsen/specialisten, (fysio)therapeuten en alternatieve genezers bezocht en apparaten en middeltjes geprobeerd.

Bij sommige apparaten –en ook therapeuten- wordt beweerd dat het de luidheid en aanwezigheid van tinnitus kan verminderen, terwijl het wetenschappelijk bewijs voor de werking van deze apparaten ontbreekt

Voor een aantal mensen met tinnitus is een bezoek aan een fysiotherapeut of osteopaat helpend geweest, maar in veel gevallen hebben dit soort behandelinterventies niet geholpen om de tinnituslast effectief en duurzaam te verminderen.

Daarnaast hoor ik regelmatig van de mensen met tinnitus die ik help, dat ze zich niet serieus genomen voelen door hun arts.

Dit zijn een aantal voorbeelden van (letterlijke) uitspraken of adviezen die mensen met tinnitusklachten soms krijgen van hun arts of andere hulpverleners:

–         “Ik hoor ook weleens een piep” of: “iedereen hoort weleens een geluid”
–         “Je moet je er niet zo druk om maken” of “probeer er niet op te letten”
–         “Het is niet op te lossen dus je zult ermee moeten leren leven”
–         “Zet achtergrondgeluiden (muziek) aan dan valt de tinnitus minder op”
–         “probeer zoveel mogelijk afleiding te zoeken” of “probeer het te negeren”

Voor veel mensen voelt het na zo’n uitspraak alsof ze er alleen voor staan. Ze voelen zich aan hun lot overgelaten.

 

 

Tinnitus is voor veel medici/behandelaars een nog relatief onbekend fenomeen en het aanbod van gespecialiseerde behandelingen is beperkt en nog niet bij iedereen bekend. Daarnaast zijn er vaak lange wachtlijsten.

 

Waarom ik mensen met tinnitus wil helpen?

Omdat ik weet hoe het is om tinnitus te ervaren. Uit mijn eigen ervaring en ook vanuit de resultaten die ik met mijn cliënten bereik, weet ik ook dat het mogelijk is om geen last meer te ervaren van tinnitus.

Ik help mensen met tinnitus omdat ik het enorm pijnlijk vind om te zien dat maar een klein deel van deze grote groep mensen adequate hulp krijgt.

Ik vind het pijnlijk om te zien dat veel mensen vastlopen omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen of tegen een wachtlijst aanlopen bij gespecialiseerde behandelcentra.

Ik help mensen met tinnitus omdat ik hier een verschil in kan maken. Ik beschik over de expertise om ze te helpen hun klachten al binnen enkele weken te verminderen.

Daarnaast heb ik géén wachtlijst en ik zal er ook voor zorgen dat dit zo blijft.

Daarom help ik mensen met tinnitus :).

 

Twijfel je of het Tinnitus de Baas traject jou kan helpen? Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt.

Een kennismakingsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend.

 

Hartgroet,
Rizwaan

 

Relevante blogberichten

Waarom help ik mensen met tinnitus?

Mensen met tinnitusklachten hebben vaak van alles geprobeerd om van hun klachten af te komen. Ze hebben artsen/specialisten, (fysio)therapeuten en alternatieve genezers bezocht en apparaten

Read More »
Gratis oefeningen voor rust en ontspanning met tinnitusKlik hier
+ +